Byggevejledning
Let
Svær
Plantebord

Bordet gør det ud for et lille planteværksted, hvor alt har sin faste plads. Hylden under bordpladen er perfekt til fx muldjord og potter.

Hvis du ofte har gang i omplantninger eller udplantninger, er det fantastisk at have et decideret plantebord – et bord i den rette højde, som du ikke behøver at gøre rent, når arbejdet er gjort, og som altid står klar.

Det er let at bygge selv, og vi viser her, hvordan du kan lave et særdeles solidt bord, uden det koster en formue.

Her har vi brugt 30 x 60 cm betonfliser i 6 cm’s tykkelse, og da fliserne jo tåler både vand, jord og slag, kan man dårligt tænke sig en mere robust overflade. Tilmed er betonfliser billige i indkøb – cirka 170 kroner for de fem fliser, der er brugt her.

Plantebord med god plads

Plantebordet er konstrueret, så der er god afsætningsplads omkring bordpladen, så muldjord, potter og planteredskaber kan få deres faste plads. Det er der sørget for ved at lave ophæng til redskaber og hylder over og under bordpladen med plads til det hele.

Store krukker vejer godt til, og derfor har vi lavet bordet, så der også er blevet plads til en lille, lavere siddende bordplade ved enden, hvor store krukker kan stilles, så arbejdshøjden også her bliver perfekt.

Bordstellet er lavet i kraftige dimensioner, der passer til fliserne. Og hvis du vil have det til at holde ekstra længe, kan du eventuelt bruge trykimprægneret træ.

I byggevejledningen viser vi dig trin-for-trin, hvordan du bygger det smarte plantebord. Du kan blandt andet se, hvordan plantebordets stel skæres ud og samles, og derudover hvordan du fastgør hylderne, så de kan holde til store, tunge krukker.