Her har forskellige klatrere fået et træ-stativ, der dækker hele den lidt kedelige murstensvæg. I løbet af sommeren får pragtsnerlerne (Ipomoea) og deres naboer således lov at vokse sig store og flotte, så de til sidst stort set vil dække den triste mur med flot grønt løv og fine blomster.

Hvis du ønsker et godt resultat med de slyngende og klatrende sommerblomster, er det selvfølgelig helt afgørende at give dem noget, de kan klatre i. Denne fine løsning er fx hjemmelavet af egenproducerede hasselkæppe.

Den fungerer godt til pragtsnerlerne, der klatrer opad ved at slynge sig.De dejligt duftende lathyrus har derimod små tråde, som de klatrer med. Trådene er så små, at de næppe kan favne en tyk metalstang. Så her er metalstativet forsynet med hønsenet.

Det giver lathyrus-trådene en bedre mulighed for at gribe godt fat på vej op ad stativet. Uden hønsenettet kan planterne ikke få ordentligt fæste, og de ville formentlig i stedet lægge sig hen ad belægningen.

Så tænk over, hvordan de forskellige sommerblomster klatrer, inden du planter dem, og giv dem et egnet stativ at vokse opad. Så har du i al fald sørget for, at dine klatrende sommerblomster kan komme godt på vej til et kønnere resultat.

Vælger du lathyrus som her, så husk også at pille de små bælge af løbende. Hvis først planten får lov at modne frøene, vil den efterhånden holde op med at blomstre.