Men du kan godt styre væksten på sommerfuglebusken, hvis du tynder den ud med lidt omtanke.Her er buskens vækst desuden hæmmet af grenene fra naboens træer og en kristtorn i egen have. Jane går resolut til værks og saver de genererende grene af.

Når du saver i træer, så husk at save tæt på stammen, men først efter selve grenkraven. Det er den fortykkelse, der går ud fra stammen til grenen. Så lukker hullet bedre, end hvis du skærer helt inde ved stammen, hvor snittet også bliver større.

Jane undersøger først, hvordan grenene bevæger sig i busken, og hun lægger selvfølgelig mærke til, hvor de ender.Hendes mål er at få busken tilbage i en god facon, hvor den ikke længere ser hverken tynget eller væltet ud.

Hun klipper og saver sig vej gennem busken, mens hun løbende tager bestik af, hvor busken kan vokse videre og skyde på ny.Her er fx et langt skud, der kan fortsætte væksten opad, så derfor er det oplagt at klippe grenen lige før dette skud.

Fjern også løbende det, du kan se, der er vissent. Indimellem er det nogle store grene, der ryger sig en tur. Og det kan også være nødvendigt at save i flere omgange, hvis du ikke kan komme ordentligt til. Kig godt på de enkelte grene, inden du saver.

De små knopper indikerer, hvor der kan komme nye skud. Og fuldstændig ligesom med roser skal du save lige over der, hvor du ser en knop, som du gerne vil have til at skyde.

Saver du længere ude, sidder der måske en anden knop på bagsiden, som vil skyde i stedet, og så vil væksten fortsætte den forkerte vej – altså ind i busken.

Der er efterhånden røget rigtig meget af busken, og det er lige før, bunken med afklip ser ud til at fylde mere end det, der er tilbage på selve busken. Men det letter unægteligt meget, og busken er efterhånden ved at få en god facon. Busken er færdig nu.

En hel del lettere end før. Det ser altid lidt voldsomt ud til at begynde med, når man lige har tyndet ud på denne måde. Men sommerfuglebuske kan sagtens tåle at blive skåret helt ned, så den skal såmænd nok blive stor igen.