Slimspor er fx et ret sikkert tegn på, at en snegl har været forbi. Og ser du sådanne huller i dine grønsager, kan det måske godt betale sig at kigge nærmere efter. Her er det en dræbersnegl, der har søgt ly og næring, og så det kan hurtigt gå den gale vej for din høst. Også denne melon ser ud til at have haft besøg.

Der er både slimspor og et hul. Måske er der også her en snegl, der nyder drivhusets frugter. Kig dig godt omkring, og løft gerne fx plantesækkene lidt op. Snegle kan godt lide at gemme sig fugtige steder og kommer typisk først frem i skumringen eller tidligt om morgenen. Når du har fundet synderen, er der kun én vej. Gør den uskadelig for dine afgrøder!

Denne melon er der ikke meget ved mere, så den ryger ud med det samme. Ønsker du at forebygge den slags ærgerlige skader, kan du lægge sneglegift ud. Sneglekornene her hedder Ferramol og er godkendt til økologisk dyrkning. Sneglene bliver tiltrukket af sneglegiftens duft, og når de æder kornene, dør de.

Spred derfor sneglekornene lidt rundt i drivhuset, hvor du formoder, sneglene vil være. Ferramol opløses i regnvejr. Så snart du vander i drivhuset, vil kornene derfor miste effekten – og resultatet ser sådan ud. Så må du atter ud med nye sneglekorn.