Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan bekæmper du spindemider i drivhuset

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Et stort og ofte tilbagevendende problem i drivhuse er spindemider. Spindemider er meget små – under 1 mm lange – og de kan variere i farven fra lysegule og grønne til knaldrøde sidst på sommeren. Miderne befinder sig på bladenes underside og er svære at få øje på med det blotte øje.

Spindemiderne lever af at suge plantesaften ud af bladene. Typisk viser skaderne sig først ved, at bladene begynder at se gustne og lysere ud. Her er bladet til venstre hårdt angrebet, mens bladet til højre har begyndende spind. Senere kan hele planten nærmest være hyllet ind i et tyndt spind.

Jo mindre plantesaft, der er i bladene, jo mindre fotosyntese har planten til rådighed. Spindemiderne holder meget af agurkeplanter, men også andre af drivhusets planter kan være i fare. Er angrebet helt nyt på planten, kan du forsøge at sætte rovmider ud.

Nyttedyrene vil æde spindemiderne, men de kan ikke bekæmpe en hårdt angreben plante. Det grove drys på bladene her er rovmider på en aubergineplante. Rækker behandling med rovmider ikke, kan du sprøjte planterne med insektsæbe.

Sæben gør det af med de levende mider. Men eventuelle æg vil overleve, og derfor er det nødvendigt at gentage behandlingen efter nogle dage.

LÆS OGSÅ: Skægkræ er det nye skadedyr i Danmark

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage