Sådan bekæmper du spindemider i drivhuset

Et stort og ofte tilbagevendende problem i drivhuse er spindemider. Spindemider er meget små – under 1 mm lange – og de kan variere i farven fra lysegule og grønne til knaldrøde sidst på sommeren. Miderne befinder sig på bladenes underside og er svære at få øje på med det blotte øje.

Spindemiderne lever af at suge plantesaften ud af bladene. Typisk viser skaderne sig først ved, at bladene begynder at se gustne og lysere ud. Her er bladet til venstre hårdt angrebet, mens bladet til højre har begyndende spind. Senere kan hele planten nærmest være hyllet ind i et tyndt spind.

Jo mindre plantesaft, der er i bladene, jo mindre fotosyntese har planten til rådighed. Spindemiderne holder meget af agurkeplanter, men også andre af drivhusets planter kan være i fare. Er angrebet helt nyt på planten, kan du forsøge at sætte rovmider ud.

Nyttedyrene vil æde spindemiderne, men de kan ikke bekæmpe en hårdt angreben plante. Det grove drys på bladene her er rovmider på en aubergineplante. Rækker behandling med rovmider ikke, kan du sprøjte planterne med insektsæbe.

Sæben gør det af med de levende mider. Men eventuelle æg vil overleve, og derfor er det nødvendigt at gentage behandlingen efter nogle dage.

LÆS OGSÅ: 6 tips: Sådan undgår du skægkræ

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Planter