Her har Jane gemt nogle påskeliljer, som har stået i potter. Blomsterne har fået lov at visne næsten helt ned i fred og ro, mens løgene har samlet energi til næste års blomstring.

Jane splitter derfor løgene ad og fjerner jorden, der sidder fast i rodnettet under dem. Hun klipper de visne stængler af med en havesaks og samler de største af løgene i en spand.

Der er nemlig stor forskel på størrelsen af løgene. De store løg i spanden planter hun i bedene med det samme.

De mindre løg planter hun et andet og mere diskret sted i haven, hvor de først kan vokse sig større, inden de er klar til at blomstre.

Store løg giver nemlig de flotteste blomster, og meningen med bedene er jo netop, at de skal være så pæne som muligt.

Ved at genbruge løgene fra potterne får du både mere for pengene og samtidig mere glæde ud af dine blomster, end hvis du blot havde kasseret de visne påskeliljer.

Ud over løgene fra påskeliljerne har Jane også gemt nogle løg fra den gamle have. Dem har hun vasket og sorteret efter type. Disse løg vil hun plante sammen med påskeliljerne.

Hun planter løgene tæt på de hostaer, som står i bedet i forvejen. Så vil løgene blomstre tidligt, og når hostaerne senere folder deres fine blade ud, vil de dække for de knap så kønne løgtoppe, mens de visner ned.

På den måde kan hun udnytte sæsonernes skiften bedst muligt, så der hele tiden er et flot blikfang i bedet.