Du forynger busken ved at beskære den. Alle de gamle grene skal du skære væk. Når de er væk, får de nye skud mere plads til at udfolde sig. Klip grenen af lige over det nye skud, du gerne vil beholde.

Bevar også de skud, der peger i den retning, du ønsker, at busken skal vokse i. Skuddene bliver nemlig til nye grene, som igen får nye skud. Således kan du selv forme din busk.

Sommerfuglebuske vokser meget kraftigt i hver sæson og bør skæres tilbage til 30-40 cm hvert år i det helt tidlige forår. Uden denne beskæring har busken vokset sig større og uregerlig, og den er blevet mere og mere skæv.

Buddlejaens grene er også ret sprøde og risikerer let at brække af i vinden, hvis de får lov til at vokse sig for store.

Beskær derfor gerne dine sommerfuglebuske én gang om året – og gør det helst i april måned, inden den nye vækst starter.

Busken her er nu klar til at vokse videre under mere kontrollerede forhold. Og med denne beskæring vil den vil helt sikkert også være et kønnere syn senere på sommeren.

Allerede efter godt en måned er der kommet mange nye skud. Og der er blomsteransatser, så på trods af den kraftige beskæring skal den nok blomstre i sensommeren.