Jesper starter med at rive og jævne jorden i bedet, så det er jævnt og fri for ukrudt. Så har du det bedste udgangspunkt for at plante bedet til. Derefter vander han jorden grundigt, så den er gennemvædet, hvilket gør det nemmere for de nye planter at etablere sig.

Når jorden har fået rigeligt med vand, henter Jesper planterne og pakker dem ud. Planterne her er skovjordbær, men de er købt i ruller – fuldstændig som man kan købe græs på ruller.

Ud over jordbær kan du også få mange andre bunddækkeplanter som fx storkenæb (Geranium can. ”Biokovo”) i denne sammenrullede form. Måtterne er 40 cm brede og 125 cm lange.

Det passer perfekt til dette beds dimensioner, så der er ikke behov for at tilpasse måtterne her. Måtten er 6 cm tyk, og det havde Jesper gravet til i forvejen, så niveauet passer med det samme.

Jesper giver straks jordbærplanterne vand, inden han fortsætter med resten af bedet. De første 2 til 4 uger skal du vande planterne minimum hver anden dag, hvis det ikke regner.

Og her, en lille måned efter, er det tydeligt, at bedet har klaret sig godt, og det er allerede begyndt at få fine hvide blomster. Og 1 måned senere kvitterer planterne med en overflod af små søde jordbær.