De to store bede skal begge rammes ind af en lille buksbomhæk. Jesper graver først jord af i kanten, så der er plads til alle de små buksbomplanter. Derefter placerer ham dem rodklump ved rodklump hele vejen rundt.

Buksbom er en langsomt voksende plante, så planterne skal sættes tæt for at give indtryk af at være en lille hæk. Planterne her har alle et lille net omkring rødderne. Det lader Jesper sidde, mens han planter dem.

Nettet vil opløses stille og roligt i jorden over tid. Lige nu beskytter nettet rødderne, fordi det holder godt på jorden omkring, så de ikke tørrer ud eller kommer til skade under beplantningen.

Det kan være nødvendigt at dreje lidt på buskene for at opnå en ensartet flade, og så der er den samme afstand mellem hver plante. Jesper er nu tilfreds med planternes placering, så han begynder at skovle jord omkring rodklumperne.

Du skal være meget omhyggelig med at få jorden trykket godt ned om hver enkelt plante. Der må nemlig ikke være luftlommer omkring rødderne, da det nemt kan medføre, at planten udtørrer og dør.

Selv om det ser voldsomt ud, anbefaler Jesper, at du med hælen træder ned omkring hver enkelt plante, så jorden bliver godt komprimeret omkring rodklumpen. Så snart buksbomhækken er plantet, får alle planterne en gang vand.

Så er det blevet tid til at placere stauderne, der skal være i bedet. Jesper stiller først potterne rundt i bedet, så de er placeret i henhold til Janes beplantningsplan.Stauderne har ikke så store rødder som buksbom-planterne.

Derfor har Jesper valgt at plante hækken først, så han ikke risikerer at skade buksbom-planternes rødder.Morten har givet Jane frie hænder til at komponere bedet, så det passer godt ind i resten af haven.

Farveholdningen i bedet er blåviolet til rosa, og de forskellige stauder er valgt, så de blomstrer over en lang periode. Således kan familien nyde blomster i forhaven allerede fra maj, og frem til frosten kommer.

Jesper planter stauderne fra den ene ende af bedet til den anden. Bedet er godt gravet igennem på forhånd, og hver staude trykkes godt ned, så jordkontakten er sikret. Her er både storkenæb, dagliljer, hosta og staudesalvier.

Her i det spæde forår er der endnu ikke så meget at se på, men det går hurtigt fremad. Allerede en lille måned efter, Jesper har plantet bedet til, er skvalderkålen tilbage i bedet. Jane luger forsigtigt ukrudtet væk, så hun er sikker på, at hele rodstykket kommer op.

Det kan erfaringsmæssigt lynhurtigt brede sig. Samtidig løsner hun jorden, der allerede har fået en lidt hård skorpe på overfladen. Bare to måneder senere er der sket endnu mere.

Dagliljen Hemerocallis ’Catherine Woodbury’ står i knop og er klar til at springe ud.De 8 stk. storkenæb, Geranium himalayense ’Gravetye’ blomstrede tidligt i år og står nu tilbage med frøstandene, som tydeligt angiver, hvor stauden har fået sit danske navn fra.

Jane har også valgt en anden storkenæb, Geranium ’Jolly Bee’, som blomstrer netop nu. Det er en sund og kraftigt voksende staude, der blomstrer fra midt i juni og helt frem til den første frost. Planten bliver omkring 50 cm høj.

I hjørnet står lodden løvefod (Alchemilla mollis ’Auslese’) med sine små fine gule blomsterklaser. Den blomstrer typisk fra juni til juli og når en maks. højde på 50 cm.

Den blåviolette salvie (Salvie nemorosa ’Caradonne’) svajer flot i den lette sommervind. Netop nu i juni er den på sit blomstrende højdepunkt.

Om kort tid vil bedets anden type daglilje Hemerocallis ’Sleepy Hollow’ kvittere med sine smukke bordeaux blade med gul midte. Den blomstrer i juli og august.

Stjerneskærm, Astrantia ’Lola’ er med sine blot 35 cm en af bedets laveste stauder. Den blomstrer med rosa blomster fra juni til august. Selv om hosta typisk bliver brugt i skyggebede, har Jane fundet denne hosta ’Canadian Blue’, der tåler at stå i sol.

Den har store blågrønne blade med lavendelfarvede blomster.Forårs-vortemælk (Euphorbia polychroma) blomstrer, som navnet antyder, i det sene forår fra maj måned. Denne plante tåler tørke og trives både i fuld sol og skygge.

Den bliver omkring 40 cm høj.Jane har også fundet plads til et par sommerfuglebuske Buddleja davidii ’Nanhoe Blue’, der med sin højde på 1,5 meter er med til at give lidt højde i bedene. Den blomstrer med 15-30 cm lange blåviolette blomsterstande i august-september.

Der er også et par Panicum ’Warrior’ græsser, der i løbet af en sæson vil rage knap en meter op i bedet. Den blomstrer mellem august og oktober, og de gråblå blade bliver efterhånden rødlige.

Under vinduerne er der sat 50 stk. stjerneklokke (Campánula poscharskyána). Det er en 20 cm høj bunddækkende staude, der i løbet af kort tid vil skabe et tæppe af blåviolette blomster.

Stauderne skal nok komme til at dække den bare jord allerede sidst på denne sæson.