En tur i planteskolen eller et gartneri kan være en rigtig god inspiration, men mange planter til krukker kan man jo også bare købe i supermarkedet. Det er værd at holde sig for øje, hvilke krukker man har tænkt sig at tilplante, når man går på indkøb efter planter.

Planterne må jo gerne matche krukken, hvis det er muligt at tage højde for det. Foruden en defineret farveholding gælder de samme tommelfingerregler i krukkehaven, som hvis du skulle plante et bed til.

Der må gerne være planter, der kan flyde ud og lægge en god bund. Noget, der rager lidt op. Og noget, der giver fylde til krukkehaven. Tænk også på, at nogle planter kræver mere pasning end andre.

Klassiske sommerblomster som margueritter, petunia eller pelargonier som her kræver, at du nipper visne blomster af løbende, hvis de skal fortsætte blomstringen. Hvorimod den nyere Million Bells (Calibrachoa), som hænger her, ikke behøver denne løbende afpudsning.

Frem for alt skal du vælge planter, som du kan lide – og som passer til dine krukker, dit havemiljø og den krukkehave, du ønsker dig.