Når du vil flette en kugle, skal du først forme pilekvisten, så den runder – og du kan sno kvisten til en ring. Tag godt øjemål af ringens størrelse i forhold til den krukke, den skal passe med. Og sno så i alt fire ringe med samme diameter. Når du samler ringene som en kugle, begynder projektet at tage form.

Bind så tre af ringene sammen med en snor – i både top og bund – omkring samme akse. Når begge snore er fæstnet godt, er du klar til at montere den fjerde ring. Den skubber du ind over de andre ringe, men på den anden led. Nærmest som ækvator på en globus.

Bind den eventuelt også med lidt snor, så er det lidt lettere at holde styr på kugleformen, indtil du fletter flere pilekviste ind. Så er skelettet til kuglen klart.Og du kan nu fortsætte med at flette pilegrene ind på kryds og på tværs.

Bare flet grenene ganske uregelmæssigt, så kuglen får et rustikt og fugleredeagtigt udtryk. Du kan lave kuglen tæt eller mere åben alt efter, hvad du vil bruge den til, og hvilket udtryk du ønsker. Når du synes, den er, som du gerne vil have den, så fjerner du de små hjæpesnore.

Kuglen skal nok holde sig fint sammen ved egen hjælp. Så er kuglen klar – og de indkøbte klematis skal plantes i krukken. De støttende bambuspinde er der ikke længere brug for, når planterne skal kravle op ad kuglen, så dem kan du bare fjerne.

Plantestænglerne er allerede snoet godt ind i hinanden, så de skal løsnes en smule, så du lettere kan binde planten op til sidst. Når krukken er vel tilplantet, så tryk endnu nogle pilegrene ned i krukken – rundt om kuglen.

De kan tjene som en slags holder for kuglen, så den løfter sig og til sidst nærmest svæver et stykke over krukken. Så skal du – med lidt nænsomhed – flette planten ind og ud mellem pilegrenene, så den fordeler sig nogenlunde jævnt og selv kan klatre videre rundt i kuglen.

Her runder Karina af med flette et par pileringe rundt nederst om det stativ, hun satte kuglen fast i krukken med. Så er hun i al fald sikker på, at den ikke flyver nogen steder hen. Så er krukkearrangementet med pilekuglen færdigt.

Klematissen skal nu bare have lov at vokse sig større og større. Og inden længe vil den såmænd fylde kuglen godt op.