Den har ganske enkelt manglet plads! Rødderne er fuldstændigt snøret sammen, og den stakkels plante råber på større forhold. Karina vil forsøge at redde den. Hun har fundet en gammel trækasse, som nu skal tjene som vært for den lille stedsegrønne. Men først skal planten hjælpes af med sin rodsnøre.

Karina bruger en gammel køkkenkniv til at få hul på den tætte rodmasse. Det er noget af et pillearbejde at befri planten – selv de potteskår og småsten, der har ligget i bunden af krukken, er fuldstændig dækket af rødderne.

Nu er det værste rodsnøre skåret væk. Og planten får lov at trække i en spand vand. Det er ikke småting, der er fjernet fra rødderne. Så planten får også lidt vand fra oven, så de overskårne rødder kan suge godt til sig. Imens gør Karina trækassen klar til beplantningen.

Brædderne i bunden sidder ikke tæt, så kassen skal først og fremmest fores indvendig med noget plastic, så vandet ikke fosser ud fremover. Potteskår og småsten kommer også i brug til at holde på foringen – og for at sikre dræn. Og enkelte små plastpotter hjælper også med at fylde den store kasse op.

Så skal busken bare plantes godt i den opfugtede pottemuld. Og Karina klipper planten godt tilbage, så den atter får en god facon og kan buske sig med nye flotte skud.

En god måneds tid senere har den atter gang i nyvæksten. Myrtegedebladbusken har kvitteret flot for omplatningen og den ekstra plads, og nu ser den fin og grøn ud, præcis som den bør.