Karina tager blot planten op af potten. Klipper toppen af og placerer den i en lille kurv, som hun har foret med spåner i bunden. Begge georginer får samme tur, inden hun placerer dem frostfrit for vinteren.

Den syriske rose (Hibiscus) har smidt bladene for denne sæson. Den kan sagtens overvintre, hvis den bare placeres et godt beskyttet sted. Men først klipper Karina den lidt tilbage. Hun klipper planten jævnt i facon – over skud hele vejen rundt. Den lille krukke huser en mindre verbena.

Den klipper hun også ned, inden hun stiller begge krukker ind i drivhuset. Til sidst får også en krukke med mynte overvintringsplads ved siden af. Denne krukke med roser er godt nok frostsikker. Men for rosernes skyld er det alligevel en god idé at pakke krukken godt ind.

For det bliver lynhurtigt fodkoldt for planterne i en krukke, så rosernes rødder vil klart foretrække en god og lunende vinterdyne. Det er langt varmere for rødderne at stå i almindelig havejord, men har du ikke mulighed for plante roserne ud, så kan du hjælpe planterne på vej ved at pakke krukken ind i isolerende materiale, som fx rockwool som her.

Karina gør isoleringen fast med gaffertape. Så sidder den godt tæt omkring krukken.Men det ser ikke særlig kønt ud. Karina pakker derfor krukken ind i yderligere et lag. Denne gang skjuler hun isoleringen med en kraftig brun papirspose.

Hun sætter posen fast med almindelig gennemsigtig tape. Derefter en snor, som hun vikler godt og grundigt omkring krukken og papirsposen, så den holder godt på det hele. På toppen fylder hun op med pyntebark.

Det hjælper lidt med at holde på varmen en kold vinterdag, og så ser det ganske nydeligt ud. Nu er rosen i krukken noget bedre beskyttet end før. Men den skal også gerne have lidt yderligere beskyttelse.

Det kan du gøre ved at stille krukken ind under et udhæng, som fx her i brændeskuret, hvor denne krukke nu er klar til at gå vinteren i møde med lidt lunere forhold end før.