Undervejs blander hun vand og jord godt sammen med en planteske. De kommende krukkeplanter kommer rigtig godt fra start, når hun planter dem i den godt fugtige jord. Også planterne skal fugtes godt op.

Karina fylder et lille fad med vand og placerer planterne heri. Inden hun sætter dem i baljen, tjekker hun lige for eventuelle snegle og snegleæg, og hun løsner også forsigtigt rødderne, hvis de er snøret godt rundt i den lille potte. Sådan får de lov at trække vand en halv times tid, inden hun planter dem.

Krukken i baljen er blevet vendt nogle gange. Den er efterhånden godt mættet med vand og klar til planterne. Det første, Karina putter i krukken, er potteskår. Hun placerer dem med omhu omkring drænhullet i krukken, så jorden ikke falder ud, men så der samtidig er passage for overskydende vand.

Der bliver også plads til tre små plastpotter, der fylder godt op, så det både er muligt at spare lidt på pottemulden, og som samtidig bidrager med lidt luftige forhold inden i krukken. Endelig fylder hun op med lecanødder. Sådan er der etableret et rigtig godt dræn i krukkens bund.

Karina tilsætter noget af den opfugtede jord. Og pudser den klassiske lyserøde Dr. Ingrid-pelargonie af for gulnede blade, inden hun placerer den i krukken. Pelargonien skal give sammenplantningen lidt højde. Dertil den rigt blomstrende Million Bells, der med sin hængende vækst også er rigtig god i en ampel.

Ved siden af placerer hun en flerfarvet krukke-verbena, der changerer fra hvid til pink og har inspireret til farvevalget i resten af planterne. Det er altid en god idé at holde sig til en bestemt farvetone i krukken. Det giver som regel det bedste og smukkeste resultat.

Foran pelargonien en hvidrosa tvillingeblomst (Diascia), der giver sammenplantningen en god bund med sin lidt hængende vækst. Hun finjusterer planternes placering løbende – og fylder efter med den fugtige jord, mens hun sikrer sig, at alle planter har god jordkontakt.

Karina ønsker et frodigt udtryk fra starten, så hun har altid rigeligt med planter og fylder sine krukker godt op – alt imens hun tager bestik af helhedsindtrykket. På toppen lægger hun nogle potteskår, som er med til at holde godt på fugtigheden.

Også bark eller fx strandsten kan give samme effekt – og det kan såmænd også se ganske dekorativt ud. Og selv om jorden på forhånd var fugtet godt op, runder hun alligevel af med en gang vand.

Nu skal planterne bare have lov at vokse godt til i krukken. Sådan fortsætter Karina tilplantningen krukke for krukke.