Det samme gælder for de lidt mindre frøstandene fra denne klematis ”Vitalba”, den almindelige skovranke. Når disse klematis sår sig selv i naturen, bliver der ikke taget særlige hensyn. Men Jane anbefaler alligevel, at du bruger en næringsfattig så og prikle-muld, når du sår frøene selv.

Pil blot frøstanden fra hinanden, og fordel frøene jævnt over så-jorden. Det er nemt at forestille sig, hvordan disse små frø med de lange haler kan flyve langt omkring i naturen. Fordelen ved at så i potter er selvfølgelig, at man selv kan bestemme, hvor planterne senere skal gro. Hun dækker frøene med et tyndt lag grus.

I naturen er det jo meget tilfældigt, hvad der lander oven på frøet, så her handler det mest om at skabe et fornuftigt dræn og samtidig sikre, at frøene ikke flyver bort i vinden. Nu skal frøene blot blive stående uden døre.

Her er de vant til at klare sig. Man skal selvfølgelig sørge for, at potterne ikke tørrer ud undervejs. Her sidst på efteråret er det som regel fugtigt nok i vejret til, at potterne kan klare sig selv en rum tid.