Den bare gren, der vælter ud over det grønne hegn her, var engang et lille æbletræ. Men i dag kan Maren uden besvær rykke træet op. Rodnettet er nemlig fuldstændig forsvundet.En mosegris har hygget sig. Den har ædt alle rødderne, så træet har ikke haft en chance.

Man kan faktisk tydeligt se, hvor mosegrisen har gnavet. Og man kan også ane rids fra dyrets poter.Skal du fange en mosegris, må du sætte fælder op. Det kan fx være en muldvarpefælde, men du kan også bruge en rottefælde. Mosegrise kaldes også for vandrotter.

Under spanden her har Maren sat to rottefælder op. Hun har fundet et nedgangshul, som mosegrisen bruger, og nu håber hun bare på, at mosegrisen får lyst til lidt gulerod. Ud over æble er gulerod sædvanligvis én af livretterne.

Hvis mosegrisen benytter denne udgang på ny, er der stor sandsynlighed for, at den vil gå i en af fælderne. Spanden udgør dog en vigtig funktion. Dels beskytter den andre dyr mod at gå i fælden, og dels holder den lyset væk fra hullet. Mosegrisen kan nemlig bedst lide mørket.