Rodnettet er vigtigt

Først og fremmest er det en forudsætning, at det træ, du vil plante, har nogle gode rødder. Der skal være mange af de helt små rødder, da det er dem, træet optager ilt, vand og næring igennem.

Har træet ikke et fint rodnet, bør du bytte det eller finde et andet. Det er også vigtigt, at du ikke planter træet for dybt, så rødderne ikke kan få noget ilt. Træet skal ikke længere ned, end at rødderne blot lige er dækket, også selv om træet muligvis ikke står specielt godt fast.

Klargør jorden

Jorden omkring træet skal løsnes, så træets rødder nemmere kan forgrene sig, så anlægsgartneren graver et hul med en radius på ca. en halv meter rundt om træet. Hullet skal også være ca. en halv meter dybt, og det er vigtigt, at du løsner bunden op.

Når jorden er løsnet, fyldes den atter i hullet, så træet står i den ønskede højde, hvorefter roden dækkes med jord. Anlægsgartneren træder ganske let jorden til omkring træet, mens han fylder hullet op.

Rigeligt med vand

Til sidst laver anlægsgartneren en lille dæmning rundt om træet, den skal virke som en slags vandskål, som hjælper til at holde lidt på vandet. Træet har nemlig brug for forholdsvis meget vand i starten.

Jorden skal være fugtig, og om sommeren skal træet have omkring en spandfuld hver dag. På grund af træets flade rodnet står det ikke særligt godt fast, derfor anbefaler anlægsgartneren, at du binder træet op. Følger du disse grundprincipper, vil du hurtigt se træet skyde til vejrs.