Det ypisk ukrudt som for eksempel snerlerne her, der formerer sig via rodskud, eller som er i stand til at skyde fra bare små stykker af rødder, som man uforvarende kommer til at efterlade, når man i øvrigt har anstrengt sig for at holde bedet rent.

I det lange løb kan man få nok af den slags. Snerlernes rødder kan stikke flere meter dybt. Forsøger du at hive snerlen op ved roden, vil du ofte komme til at rykke den sprøde rod over. Og så skal snerlen i øvrigt nok finde ud af at skyde igen.

Måske endda med flere sideskud end før. Der findes en udvej. Men den involverer kemi. Det kemiske stof hedder glyphosat og sælges blandt andet under produktnavnet Roundup.Stoffet glyphosat trænger ind i planten gennem de grønne dele.

Herfra transporteres stoffet rundt i hele planten og ned i rødderne. Du skal være meget varsom, når du bruger Roundup. Gør for eksempel som Birgit. Hun bruger en lille pensel til forsigtigt at smøre stoffet på snerlernes blade.

Stoffet forhindrer planten i at danne vigtige aminosyrer, der er nødvendige for vækst og overlevelse.Planten vil derfor dø i løbet af en til to uger.Roundup bør kun bruges i stille og tørt vejr.

Temperaturen skal være over 10 grader – og midlet må aldrig overdoseres! Læs endelig etiketten inden brug. Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen efter et par uger for at slippe af med det mest genstridige rodukrudt.