Men der er flere ting, du kan gøre for at holde temperaturen i dit bassin stabil. For det første er det vigtigt, at du placerer bassinet et sted, hvor der er skygge, fx fra nogle stedsegrønne træer eller dit eget hus en god del af dagen og helst midt på dagen.

Bassinet skal nemlig helst ikke have mere end 5-6 timers solskin om dagen. Dybden på bassinet spiller også ind på temperaturen. Jo dybere dit bassin er, jo mindre er risikoen for, at der kommer for store temperaturudsving. Varme kan også få en stor del af vandet i dit bassin til at fordampe.

Det kan i nogle tilfælde få ejeren til at tro, at bassinet er utæt, og måske går man i gang med at tømme bassinet, uden at der egentlig er en grund til det.Får vi en rigtig tør og varm sommer, kan vandstanden i dit bassin godt risikere at synke op til én centimeter om dagen.

En sidste måde at holde temperaturen nede på er at skabe bevægelse og cirkulation i dit bassin. Vand i bevægelse bliver ikke så let varmet op som stillestående vand.

Så jo mere bevægelse, jo bedre.Derfor er det en glimrende ide at have et vandløb eller et springvand i forbindelse med dit havebassin som et supplement til pumpe og filter.