Her er det en mini-sivplanten sortknop (Juncus ensifolius), der har fået lov at vokse lidt rigeligt i bakken. Sortknop er en lavtvoksende sivplante, der er ganske hårdfør.

Planten i bakken trænger til at blive delt og få nye potter med god, næringsrig jord. Man skal ikke være bange for at tage godt fat, når planten skal deles. Den kan sagtens tåle det. Klip også gerne planterne ned. Så vil de fremover bruge deres energi på at skyde på ny. Dan deler planterne op i mindre stykker.

Det foregår ved hjælp af saksen. Og man behøver ikke at være bange for at klippe i rødderne, hvis de er lidt genstridige.Når du har et passende antal nye, små planter, er det på tide at potte dem op i nogle netpotter.

Her fylder Dan potterne op med den særlige bassinjord, som er velegnet til planter, der skal stå på lavt vand. Potten får også en gødningskugle med langtidsvirkende gødning, inden han planter den lille nye sivplante i potten og fylder efter med mere bassinjord.

Inden længe er den kedelige gamle plante blevet til en hel lille gruppe af små sivplanter, der atter vil skyde nye, grønne stængler, når foråret kommer. Tilbage er blot at dække toppen af potterne med et lag små granitskærver.

Skærverne vil holde på jorden i potterne, og samtidig forhindrer de, at eventuelle fisk kan pille i jorden. Nu er potterne færdige og klar til at komme i bassinet. Har du ikke brug for flere planter i dit eget bassin, vil en anden bassin-ejer sikkert blive glad for lidt ekstra.

Ellers kan du opbevare planterne et fugtigt sted, indtil du får brug for dem.