Stolperne, der støtter plankeværket, skal forlænges i begge ender, og endelig skal midterstolpen også forlænges, så den kommende overligger kan få et punkt at støtte sig til.

Det kan der blive brug for, når blåregnen vokser sig stor og får megen vægt. Lige nu er der frit indkig til haven fra vejen, men med tiden vil blåregnen skærme smukt af, så man kan opholde sig mere ugenert på terrassen.

Om vinteren vil blåregnen dog tabe bladene, men det betyder mindre, for på den årstid opholder familien sig ikke på terrassen i længere tid alligevel. Få dage senere er stolperne forlænget som foreskrevet på Janes skitse, og pergolaen er etableret.

Efter endnu et par dage er alt træ malet. Nu skal wiren monteres. Først skruer Peter, Janes hjælper, de øskner i, der skal sørge for, at wiren kommer til at sidde i passende afstand til overliggeren. Han placerer dem jævnt, så der ikke er mere end en lille meters mellemrum.

Når alle øskner er monteret, skal wiren blot på plads.Wiren skal have en vis dimension for at klare blåregnens tyngde. Denne er 6 mm og i øvrigt uden belægning.

Der bliver også brug for en bardunstrammer og nogle små wirelåse til at fastgøre wiren med. Så er det blot er føre wiren gennem øsknerne. Bardunstrammeren skal være helt udspændt, inden wiren gøres fast.

Så vil det bagefter være muligt at spænde wiren godt op.Men først skal et mindre stykke wire gøres fast i den ene ende. Bardunstrammeren kan nu monteres på det lille wirestykke ved hjælp af en papegøjetang og en wirelås.

Det lange wirestykke monteres på samme måde i den anden ende af bardunstrammeren. Til sidst gør Peter wiren stram og fast ved hjælp af bardunstrammeren.

Så er begge wirer vel monteret i pergolaen, og øsknerne sørger for, at der er passende afstand mellem wiren og træværket, så der er plads til blåregnens stamme, i al fald de første år. Flisen er fjernet, så der er plads til at plante. Og anlægget er nu klart til selve beplantningen.