Støtten – eller landet, som den kaldes – er helt simpelt lavet af to stykker træ, der er sat sammen og skåret på en sådan måde, at de kan støtte stiksaven på mange forskellige måder. For eksempel som her, hvis du skal skære et tag på stolpetoppen, så regnvandet kan løbe af.

Det skrå bræt bagest støtter stiksaven i en 45 graders vinkel, så det nærmest er umuligt at save skævt. Flyt landet over på den anden side, gør det fast med skruetvinger. Og nu kan du save sikkert og helt lige fra denne side.

Landet er også velegnet, hvis du skal lave mønster på stolperne. Her vil fagmanden vise, hvordan du laver det klassiske stolpemønster med en stiksav og støtte af et land.

Marker først, hvor udskæringen skal sidde. Her sætter vi den 5 cm nede. Og yderligere en markering halvanden centimeter længere nede, hvilket skal være bredden på udskæringen.

Brug vinklen, og streg op hele vejen rundt om stolpen. Placer landet, så den øverste kant flugter med den øverste streg, og gør landet fast med en skruetvinge. Nu kan du med sikker hånd save 45 grader ind i stolpen i den dybde, du ønsker. Og fortsætte på samme måde hele vejen rundt om stolpen.

Når alle fire sider er skåret øverst, er det bare at placere landet ved den nederste streg og save 45 grader herfra. På kort tid – og med garanti for en flot og lige udskæring – har du fået skåret både stolpetop og udsmykning.