Fordelen ved at lægge løg i staudebedet er meget klar. Stauderne er noget længere om at komme i gang om foråret end de mange forskellige løgvækster. Samtidig vil staudernes løv dække godt, når løgvæksterne begynder at visne ned.

I Birgits bed begynder blomstringen blandt stauderne først et stykke ind i juni måned. Indtil da står stauderne bare med grønt løv. Birgit har valgt en god blanding af forskellige mørke tulipaner og tre forskellige slags prydløg til sit staudebed.

Nogle gange er det let at se på løget, hvorfra rødderne voksede året før, men ikke altid. Generelt skal du derfor vende løgene med den spidse ende opad, når du lægger dem i jorden.

Skulle du komme til at vende et løg forkert, skal det såmænd nok komme op alligevel. Det tager måske blot lidt længere tid. Løgene skal lægges cirka tre gange så dybt i jorden som selve løgets størrelse.

Mindre løg behøver du ikke være så påpasselig med at vende rigtigt. De finder altid op over jordoverfladen alligevel. Når løgene til sin tid er blomstret af, er det vigtigt, at du lader bladmassen visne helt ned.

Det er nemlig på dette tidspunkt, løgene samler kraft og energi til det følgende års vækst og blomstring. Du kan med fordel udnytte de huller, der opstår i bedet, når dine forårsløg er blomstret af og visnet ned.

Hvis du – som her – har forspiret dine georgineknolde (Dahlia) inden døre, vil den grønne top pryde bedet med det samme, når du planter dem ud. Uanset om du lægger knoldene direkte i jorden, eller om du har forspiret dem inden, skal du huske at være tålmodig.

Vent altid med udplantningen, indtil du er helt sikker på, at der ikke kommer mere nattefrost.