Dræbersneglen er en uvelkommen gæst i de fleste haver

Dræbersneglen er en uvelkommen gæst i de fleste haver

Dræbersneglen er en rigtig overlever og klarer let de kolde temperaturer på vores breddegrader, ligesom den også er god til at håndtere tørke. Det betyder, at en hård vinter ikke gør det store ved populationen af dræbersnegle, og derfor kan det være en god idé at begynde bekæmpelsen af sneglene allerede nu. Når temperaturen om foråret når over fem grader, begynder sneglene nemlig at blive aktive.

Dræbersnegle formerer sig først senere

Selv om sneglene begynder at være aktive allerede ved omkring 5 grader, så skal der være noget varmere, før sneglene begynder at formere sig. Det er derfor en god idé at være på forkant med bekæmpelsen, så sneglene ikke når at formere sig og lægge æg.

Find dræbersneglens opholdssteder

Dræbersneglene elsker at opholde sig i skyggen, så undersøg din brændestabel og komposten, og tjek, om der gemmer sig snegle under løse brædder, potter eller tæt bunddække. De dræbersnegle du finder, kan du med fordel komme i en spand, så du senere kan aflive på en human måde ved at hælde spilkogende vand over dem.

Lav kunstige skjulesteder

Du kan med fordel lave nogle kunstige skjulesteder, som dræbersneglene vil søge hen imod, på den måde ved du, hvor du skal tjekke, når du går din opsamlingsrunde.

Grav en sneglefælde

Du kan også grave et lille hul, hvori du lægger nogle overskårne æbler eller lignende og dække disse til med et bræt. Det vil tiltrække dræbersneglene, og når du alligevel tjekker fælden, kan du have en kande kogende vand med, du kan aflive de indfangede snegle med. Husk at tjekke, at der ikke er hoppet frøer eller andet i fælden, inden du afliver sneglene.

Brug døde dræbersnegle som lokkemad

Lad endelig de døde snegle blive i hullet, de vil tiltrække flere dræbersnegle, dræbersnegle er nemlig kannibaler og ikke bange for at sætte tænderne i døde artsfæller.

LÆS OGSÅ: Hvordan du bygger et sneglefrit højbed