For at vide mere præcist, hvor meget folie og fiberdug der skal bruges, skal bassinet måles op.Det gøres ved hjælp af et måleband, som lægges fladt ned på bunden, så det følger bassinets forskellige kurver, ligesom fiberdugen og folien også skal gøre det. På det længste sted er bassinet 8,3 meter.

Derefter måler de også bassinets bredeste sted, som er 6 meter i alt. Begge disse mål forlænges med minimum én meter i forhold til fiberdug og folie, så bredden på disse materialer altså bliver 7 meter.

Det betaler sig at være rundhåndet i sin afrunding, så der er rigeligt materiale at arbejde med. I al fald i forbindelse med den vandtætte folie. Har du først skåret for lille et stykke af, kan du ikke ændre det. Så det er bedre at være på den sikre side. Dan og den ene anlægsgartner måler først 10 meter fiberdug ud.

Fiberdugen her er omkring 2 meter bred. Så de klipper fire stykker af den, som de lægger med et overlap på omkring 10 cm.Det er meget vigtigt, at folien i bassinet er 100 % tæt, da selv det mindste hul eller en lille rift hurtigt vil kunne ødelægge hele bassinet.

En fiberdug som denne er derfor uundværlig, når man laver et foliebassin. Den beskytter nemlig gummifolien imod skarpe sten og andre genstande, der kan rive hul eller på anden måde beskadige folien.

Når dugen er på plads, er det en god ide at fæstne den med sten eller andre tunge materialer, da dugen ellers let kan løftes op og bæres væk af et vindstød. Nu er tiden kommet til at lægge folien ned i bassinet. Til forskel fra fiberdugen bliver folien leveret i ét stort stykke, som er foldet i flere lag.

Denne folie bliver endda leveret med et målebånd rullet med ind, så det er let at se, hvornår du har rullet den rette længde ud.Dan skærer folien over med en hobbykniv ved 10-meter markeringen.

Den overskydende folie bærer de væk, og stykket, der skal bruges, foldes sammen, først på den lange led og derefter på den korte. Nu kan de rulle det afskårne foliestykke sammen og bære det over til bassinet. Folien er meget tung, så det er nødvendigt at være flere om det.

De placerer folien lidt til venstre for midten og ruller den ned i bassinet. Nu skal stykket blot foldes ud, så det dækker hele bassinet. Da foliestykket er firkantet og bassinet har en rund form, er det nødvendigt at lave folder i folien.

Det skal dog helst undgås at lave mere end en fold ad gangen, så der maksimalt er tre lag folie på et givent sted. Anlægsgartnerne laver de sidste folder, og bassinet er nu helt tæt og næsten klar til at blive fyldt med vand.