Papirudgaven er billigst og kan derfor anbefales til de fleste privatpersoner. Den har dog den ulempe, at den kan blive hård og knække, hvorefter man skal spidse den, før den kan bruges. Derudover kan hårdheden også kræve lidt mere arbejde, når du skal lave markeringen på folien.

Tusch-varianten er takket være den medfølgende hætte altid blød og nem at arbejde med. Fordelen ved disse solid markers er, at markeringen bliver der. Også selv om du smører folien over med klæbematerialet quickprimer, hvis du fx skal lappe noget af folien.

Bruger du almindeligt kridt, forsvinder det, hvis du smører folien med quickprimeren. Hvis du har planer om at etablere mere end et vandbassin i din have, eller måske udvide det eksisterende, kan den dyrere tusch-variant godt anbefales.

Den har en længere levetid og er lettere at arbejde med. Fx kan den let spidses ved hjælp af den medfølgende hætte. Det er blot at påføre hætten og dreje på tuschens bund, så materialet skubbes op og fylder hætten ud. Efter et par drej med hætten er solid markeren atter spids, og du slipper for at bruge en kniv.