Og om vinteren vil luftpumpen ofte kunne holde et isfrit område på omkring en meter i diameter. Hvis vinteren er meget hård, vil overfladen dog fryse alligevel, men pumpen vil fortsat ilte vandet under isen og kompensere for, at der ikke kan optages ilt igennem overfladen.

En luftsten som denne skal kobles til pumpen og placeres på bassinets bund. Her skal den ligge og sende luftbobler op igennem vandet.Luftsten fås i forskellige størrelser, men Dan anbefaler en sten på denne størrelse, da den har en længere levetid end de mindre og billigere udgaver.

Selve pumpen skal placeres et tørt sted med god lufttilgang. Da nogle pumper godt kan larme, kan det anbefales at benytte et lydisoleret rum, hvis du har mulighed for det.Dan måler slangen ud og skærer den af i den rigtige længde.

Slangen kan du også købe i en færdig længde. Her skal du blot huske at medregne dybden på dit bassin.Et par hurtige prik på slangen sikrer, at luftpumpen fungerer, som den skal.Så skal luftstenen blot sættes på, og med et lille let sving placeres den et lille stykke ude i bassinet.

Sørg for, at slangen ligger nogenlunde lige, og at der ikke er ”knæk” undervejs. Nu er luftstenen godt placeret på bassinets bund, og den konstante strøm af luftbobler ilter vandet.

Iltningen fremskynder de biologiske processer i vandet og sørger dermed for en god biobalance i dit bassin året rundt.