Vandet, som fiskene leveres i, kan have andre pH- og nitrit-værdier og ikke mindst en anden temperatur end vandet i dit bassin. Derfor skal fiskene vænnes til dit vand, inden de sættes ud. Derfor skal du først hælde vandet og fiskene ned i en balje.

Når de alle er kommet godt i baljen, fylder du en spand med vandet fra dit bassin og hælder ned i baljen sammen med fiskene.Fiskene skal nu have lov til at svømme lidt rundt og tilpasse sig det nye vand.

Efter cirka 5 minutter hælder du på ny en spand vand fra bassinet op i baljen, og det skal du gøre løbende i omkring 30 minutter. Når den halve time er gået, kan du stille og roligt sætte fiskene ud i dit bassin.

Brug helst et finmasket net til opgaven. Så er der mindre risiko for, at fiskenes finner sidder fast i maskerne og derved kommer til skade. Når alle fiskene er sat ud, er det vigtigt, at du ikke hælder vandet fra baljen ned i bassinet.

Selv om det er blevet fortyndet, kan vandet fra forhandleren stadig have væsentligt anderledes værdier end det vand, du har i dit bassin, og det indeholder bl.a. det ammonium, som fiskene har udskilt under transporten hjem.

Så for ikke at forstyrre biobalancen i dit bassin skal du altså blot hælde vandet ud, eller brug det eventuelt til at vande nogle andre planter i din have.