Det er en god ide at fjerne bladene, da de med tiden synker til bunds og rådner. I den proces frigiver de en masse næring, som planterne i bassinet kan have svært ved at nedbryde. Det kan resultere i en skæv biologisk balance, og du risikerer at få problemer med alger.

Derfor bør du fjerne bladene løbende, når de havner i bassinet. Det betyder, at du i løvfaldsperioden skal ud dagligt for at fiske bladene op.Men der findes en løsning, så du slipper for den daglige rengøring i den periode.

Hvis du sætter et løvnet over bassinet, kan nettet fange bladene, så du undgår, at de lander i vandet. For at have noget at fæstne løvnettet på banker Dan nogle pæle ned rundt om bassinet. Derefter skruer han en krog i toppen af hver pæl og sørger for, at krogen peger væk fra søen.

Nu skal løvnettet blot spændes ud over vandet. Dan sætter først nettet fast på krogene hele vejen langs bassinets ene side. Derefter er det blot at trække nettet ud over søen og løbende fastgøre det til krogene, indtil nettet dækker hele vandspejlet.

Nettet må gerne hænge ned over pælene. Så undgår du, at blade blæser ind under nettet og ned i vandet. Nettet må dog helst ikke ligge i alt for store bunker, for så kan pindsvin og andre mindre dyr blive fanget i nettet. Derfor klipper Dan et stykke af nettet i bassinets ene ende.

Takket være krogene er det let at stramme lidt op, hvis nettet bliver for slapt.Når bladene lander på nettet, løsner du blot nettet en smule, hælder det lidt mod den anden side og ryster det et par gange. Så lander bladene hurtigt i den modsatte side, og du kan let samle dem og smide dem på komposten.