Fix det flækkede facadebræt

Hvis facadebrædder revner, skal skaden udbedres, så der ikke trænger fugt ind bagved, hvor den kan gøre stor skade. Reparationen er dog let klaret med multicutter, kemisk træ og slibepapir. Det tager kun en times tid.

Facadebræt

Revner i facadebeklædningen skal repareres, så der ikke trænger fugt ind bagved.

Intro

Et revnet facadebræt kan være starten på en katastrofe for dit hus. Der trænger langsomt fugt ind bagved, hvor det spreder sig. Heldigvis er problemet let at løse.

Reparationen starter med, at du skal fjerne den del af det flækkede facadebræt, der rejser sig fra facaden. Den opgave klares let med en multicutter og multicutterklinge til træ. Når du har fjernet det overskydende træ, og facaden igen er plan, kan du tydeligt se brudlinjen på langs af facadebrættet.

Arret i facaden skal fyldes med kemisk træ, som er en hurtigt hærdende tokomponent filler, som påføres og presses godt ind med en fleksibel spartel.

Når massen af kemisk træ er hærdet lidt, skal fyldningen slibes, så du får en flot overflade.

Når fyldningen er hærdet helt igennem, kan den males over, så reparationen næsten ender med at være usynlig.

Det skal du bruge

Der skal kun en beskeden smule udstyr til for at lave en flot reparation.

Du skal bruge:

  • Kemisk træ
  • Japanspartel
  • Slibepapir K60
  • Multicutter

Sådan gør du

1

Fjern overskydende træ. Det første, du skal, er at fjerne det træ, der stikker ud fra facaden efter knækket. Bruger du en multicutter, er det hurtigt klaret. Det gør ikke noget, hvis du kommer til at skære for dybt.

2

Bland kemisk træ. Produktet består af to komponenter, der hærder, når de blandes. Kemisk træ hærder hurtigt. Du har ca. ti minutter at arbejde i, når du er færdig med at blande komponenterne.

3

Fyld revnen med kemisk træ. Du skal bruge en fleksibel japanspartel til at presse massen af kemisk træ ind i revnen.

4

Fyld revnen til randen. Det er vigtigt, at der kommer nok kemisk træ i revnen, så der ikke slipper fugt ind bag facadebeklædningen. Kemisk træ kan slibes væk, så du skal ikke være nervøs for, at massen sætter sig på forsiden af brædderne.

5

Slib overfladen. Når massen af kemisk træ har hærdet en times tid, skal den slibes. Brug groft slibepapir, ca. korn 60. Bliver overfladen for fin, så ses reparationen meget tydeligt.

6

Slib, indtil overfladen ligner træ. Slib i alle retninger, indtil du har opnået en matchende overflade. Lad massen hærde færdig, og mal så reparationen.

Video

REVNET FACADEBRÆT

Video

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...