Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mal pudsen på

Print Gem artikel

Drømmer du om en hvidpudset facade, kommer du hurtigt og flot i mål med et smart produkt fra Skalflex. Den indfarvede puds kan nemlig males direkte på facaden. Du sparer dermed en masse krævende pudsearbejde. Vi viser dig, hvordan du gør.

Mal facaden

Skalcem 1000 er en finkornet, mathvid, cementbaseret puds, der kan bruges på mineralske underlag som puds, tegl, letklinker og beton samt glatte og kløvede kalksandsten. Det eneste, du skal bruge for at komme i gang, er en spand med 25 kg puds og 5-7 liter rent, koldt vand, der blandes grundigt med et røreværk. Herefter er det bare at påføre pudsen med kost, stålbræt, spartel eller rulle.

For at sikre bedst mulig vedhæftning skal døgntemperaturen være mellem 5 og 25 grader. Overfladen er tør efter et døgn ved 15 grader. Du skal dog være opmærksom på, at det tager ca. en måned, før pudsen er hærdet helt igennem. Når først den er hærdet, kan du til gengæld vaske den, lige så tosset du vil, med din højtryksrenser.

Den slidstærke, kalkmatte puds er desuden diffusionsåben. Det betyder, at murværket kan ånde og dermed afgive ophobet fugt.

Sådan gør du

Mal facaden: Gør murværket vådt, efter at du har gjort det rent for støv og snavs.

1. Gør murværket vådt, efter at du har gjort det rent for støv og snavs. Er murværket nyopført, skal du sikre dig, at det er tørt, gennemhærdet og fri for salte.

2. Hæld 25 kg Skalcem 1000 i en stor murerspand, og tilsæt 5-7 liter rent, koldt vand. Bland pudsen grundigt med et røreværk, til det har en ensartet og cremet konsistens. Det er vigtigt, at pudsen er forholdsvis våd, hvis du vælger at koste den på.

Mal facaden: Dyp ca. halvdelen af kosten i pudsen, og mal den på.

3. Dyp ca. halvdelen af kosten i pudsen, og mal den på. Ved at påføre pudsen med diagonale strøg undgår du at trække den puds af, som lægger sig i fugerne. Sørg for at træde et par skridt tilbage undervejs, og kig grundigt på facaden, så du kan se, om det ser harmonisk ud.

Mal facaden: Mal 2-3 m2 ad gangen, og sørg for at dække sokkel og fliser grundigt af.

4. Mal 2-3 m2 ad gangen, og sørg for at dække sokkel og fliser grundigt af. Det er også en rigtig god idé at anskaffe en stabil arbejdsskammel – eller to. Den er nemmere at stå på end en stige, og så kan du sidde på den, når du skal male den nederste del af facaden.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Mal pudsen på
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage