Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gips på skæve lofter

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Et loft er ofte skævt. Tømreren har et godt trick til at kompensere for en sådan skævhed.

Når han skal kompensere for skævheder i loftet, bruger han en tømmervinkel. Han lader den korte side af vinklen flugte med murstensvæggen. Så ses det tydeligt, hvor skævt loftet er.

Der sættes en streg inde ved væggen, hvor skævheden er størst. Derefter måler tømreren afstanden til loftet, som er 12 mm.Der, hvor tungen af vinklen rammer loftet, måler fagmanden nu højden fra gulv til loft. Den er 244,3 cm. Nu har vi de to mål, som gipspladen skal kortes af i.

Gipspladen, vi benytter her, er 250 cm. I den ene side skal den være 244,3 cm mens der i den anden side skal lægges de 12 mm til. Med en stump lige gips forbindes de to punkter, og der slås en streg.

Med en hobbykniv skæres der i opstregningen, og den overskydende gips brækkes af. Mens pladen stadig ligger på arbejdsbukken, affases kanten. Pladen løftes på plads, og som det ses, passer den nu perfekt til det skæve loft.

LÆS OGSÅ: Gipshejs til under 200 kroner

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage