I det moderne hjem med rene linjer og hårde og glatte overflader skal der støjdæmpning til, hvis du vil nyde kaffen i fred og ro.

I det moderne hjem med rene linjer og hårde og glatte overflader skal der støjdæmpning til, hvis du vil nyde kaffen i fred og ro.

Hvabehar? Gider du lige gentage? Højere! Igen!

I det moderne hjem, hvor indretningen skal være så ren, glat, hård og minimalistisk som muligt, lider akustikken, så selv svage lyde af klirrende bestik, pludrende børn, skridt hen over gulvet og almindelig dagligdags rumsteren bliver til enerverende støj. De hårde overflader reflekterer nemlig effektivt alle lyde og skaber en generende efterklang.

Lyde mudrer sammen

Har du nogensinde gået en tur gennem en tom kirke, hvor hvert et skridt endte i et rumlende ekko med en længde på 10-15 sekunder, har du oplevet den mest ekstreme udgave af efterklang. Men det er let at forbedre akustikken derhjemme, hvor efterklangstiden helst skal ned i nærheden af et halvt sekund.

Løsningen er bløde materialer

Løsningen er bløde materialer med en åben overfladestruktur. Disse absorberer lyden i stedet for at kaste den tilbage. Enkle tiltag, fx tæpper og gardiner, kan forbedre akustikken en smule, men vil du for alvor problemet til livs eller forebygge ved ombygning eller nybyg, er løsningen at anvende støjdæmpende materialer.

Download hele artiklen og læs om 7 nye, støjdæmpende materialer til både vinduer, gulv, væg og loft:

  • VINDUER: Forskellige glastykkelser blokerer støj udefra.
  • GULV: Gulvet absorberer lyden fra dine skridt.
  • VÆG: Dekorative støjpaneler dæmper lyden.
  • LOFT: Skumgummi, diskrete loftsplader eller komplette støjdæmpende lofter er et effektivt værn mod støj.

LÆS OGSÅ: 10 støj-problemer: Her er løsningen