mus

En mus kan klemme sig gennem et hul på kun 7 mm i diameteren.

PROBLEM: Sidste efterår var vi plaget af mus i huset. Har I tips til, hvordan vi holder dem ude i år?

LØSNING: Mus og andre gnavere søger indenfor, når det bliver koldt. Derfor er det en god idé at sikre huset mod skadedyr, mens vejret er godt, og skadedyrene stadig er ude.

Udfordringen med mus er, at de praktisk talt kan kravle igennem et nåleøje! En mus kan slippe igennem et hul på sølle 7 mm i diameteren – det svarer til tykkelsen på en blyant! Derfor skal I sikre husets åbninger, som for eksempel ventilationsåbningerne i husets sokkel og i døre og vinduer, med finmasket metalnet.

Sørg også for at få stoppet små huller og sprækker i huset, da musene kan presse sig igennem sådan nogle. Et andet godt råd er at besværliggøre skadedyrenes adgang til fuglefoder eller anden dyremad. Det trækker bare flere mus til, og de formerer sig som bekendt med lynets hast.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Opdag rottereden med et inspektionskamera

Det er ikke for sjov, når der flytter mus eller rotter ind i dit skur, krybekælder eller under din terrasse. For ikke at tale om helt ind i dit hus!

Mus og rotter kan forvolde stor skade (de gnaver i alt!) og så er de smittebærere. Salmonella og Leprospira er blot to ud af de cirka 60 bakterier, rotterne slæber rundt på.

Mus og rotter er desværre gode til at gemme sig og slår sig ned på svært tilgængelige steder, eksempelvis bag køkkenelementer, under terrassen eller under fliserne i skuret. Mistænker du, at du har fået ubudne gæster, anbefaler vi, at du undersøger sagen med et inspektionskamera. Derfor vil vi gerne vise dig dette gode tilbud:

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv. Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: