Sådan her gider vi ikke ende

Sådan her gider vi ikke ende

Er du så uheldig, at dit hus ligger i en af de berørte zoner, hvor der er varslet oversvømmelse, er det nu, du skal reagere – og du har ikke lang tid!

Det bedste er, hvis du kan nå at dække alle af husets mure af med sandsække, men mindre kan også gøre det. Her får du vores tre bedste forslag til nødløsninger mod oversvømmelse, du kan nå at udføre på ganske kort tid.

1. Bloker alle af husets laveste ventilations-huller

Gå en tur rundt om dit hus og find alle lavtliggende ventilations-huller. Put et par håndklæder i en skraldesæk og prop dem ind i alle hullerne. Har du tid til det, inden vandet kommer, kan du eventuelt også skrue en plade henover hullerne, bare for en sikkerheds skyld.

Sokkeludluftningsrist

Det er sokkeludluftninger som denne, du skal blokere inden vandet kommer.

2. Bloker gulvafløb og toiletter

Vær klar til at stoppe en pose sand (ikke en sandsæk, men eventuelt en pose fuge-sand) ned i toilettet, når kloakvandet stiger. Gulvafløb kan du dække af med et håndklæde i en skraldesæk holdt på plads af en plade sat i spænd mellem loft og gulv.

Afdækket gulvafløb

Pladen sidder i spænd mellem gulv og loft og bliver holdt på plads - også under stort pres fra kloakvand.

3. Dæk af under døre

Vil du forhindre, at vandet ikke kommer ind under husets døre, skal du sørge for at dække af. Læg et stort stykke plastik og hold det på plads med noget tungt. Det kan du med fordel gøre med poser fyldt med sand. Hvis du ikke har poser, kan du også bruge almindelige skraldesække eller pudebetræk. Sørg for at sækkene ligger så tæt som muligt. Det vigtigste er, at din afdækning har en vis vægt, så vandet ikke kan skubbe den væk. Du kan også lægge afdækning og sandsække indendørs, som stopper vand, der måtte trænge gennem sandsækkene udendørs.

Poser med sand forhindrer vandet i at trænge ind gennem din hoveddør.