Skift det ødelagte nedløbsrør

Nedløbsrør af plastic kan holde i mange år, men hvis du for eksempel rammer et med en tungt lastet trillebør, går det itu. Heldigvis er det nemt at udskifte.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
500 kroner

Intro

De fleste plastmaterialer bliver meget “sprøde”, når de har fået nogle år på bagen. Derfor kan et 15 år gammelt nedløbsrør meget nemt lide alvorlig overlast ved nærkontakt med en trillebør!

Mindre skader i tagrende eller tagnedløb kan undertiden reddes med et ekstra stykke tagrende eller nedløb, der limes fast, så hullet lukkes. Men en skade så stor som denne her kræver, at hele nedløbsrøret skiftes ud.

PROBLEM:
Trillebøren har været for tæt på nedløbet, der er splintret, som var det lavet af glas.

LØSNING:
Ved hjælp af et par meter nyt nedløbsrør kan vandet igen løbe ud, hvor det skal!

Tidsforbrug

Reparationen kan klares på en times tid.

Pris

Vi har brugt materialer for omkring 500 kroner.

Sværhedsgrad

Udskiftning af nedløbsrøret er en ukompliceret opgave.

Vejledning

01
Let udskiftning 5 Trin

1

Begynd transplantationen med at fjerne det ødelagte rør og de gamle rørholdere. De sidder normalt med en lille split, der nemt kan presses eller slås ud med en lille, spids skruetrækker.

2

For at opnå størst mulig stabilitet bør den øverste rørholder anbringes umiddelbart under de øverste bøjninger. Hvis du også skifter bøjningerne, skal denne bøjning limes fast til tudstykket med tagrendelim.

3

Det nye rør skal være cirka én cm kortere end afstanden mellem vulsterne i de to bøjninger. Brug en nedstryger, når du skal save røret til i den rigtige længde. Fjern grater ind- og udvendig med et stykke groft slibepapir.

4

Vi kasserer de gamle rørholdere og monterer nye og pæne af plast. Skru rørholderne fast i muren med de medfølgende skruer.
VIGTIGT! Holderen skal vende rigtigt - se på pilen på holderen.

5

Spænd bøjlerne med en skruetrækker. Den øverste bøjle skal spænde om røret - den nederste skal blot støtte det. Det splintrede nedløbsrør er skiftet ud. Opgaven tog under en time.

Andre læser lige nu ...