Det kræver mennesker af den rette støbning helt på egen hånd at rejse en tilbygning med to nye værelser til den hastigt voksende familie.

Den slags mennesker findes der imidlertid mange af blandt Gør Det Selvs læsere – det vidner breve og samtaler med abonnenterne om igen og igen.

Og sådan et menneske har vi såmænd også på bladets redaktion. En ung fyr ved navn Henrik Poulsen, som en dag så op fra den skærm, hvor han sidder og bygger bladets sider op af billeder og tekst, og begyndte at fortælle om et byggeri af en ganske anden slags, han i weekenden skulle i gang med:

En 36 kvadratmeter stor tilbygning til familiens hus med støbt fundament, gulvvarme og det hele. Delt op i to rum med en let skillevæg, som kunne fjernes, når børnene fl yttede hjemmefra. Og Henrik ville bygge det hele selv.

Vi så på hinanden. Henrik og Gittes to børn er endnu ikke begyndt i skolen.

Man må jo tænke fremad, sagde Henrik og fortalte videre. Tagspærene skulle hvile på en indervæg af betonelementer. Ydermuren skulle nogle steder være en halvstens skalmur, andre steder skulle isoleringen dækkes af træ.

LÆS OGSÅ: Fundablokke – vejen til et solidt fundament

Prøveklud for læserne

Vi afbrød ham. "Henrik, har du nogen sinde prøvet noget af alt det?" "Nej, ikke det hele," erkendte Henrik. "Men som kineserne siger: Enhver rejse begynder med det første skridt. Min far har lavet en tegning. Og det, jeg ikke kan i forvejen, kan jeg vel lære undervejs."

Her kom redaktøren med en – nej, to spidse bemærkninger.

"Tror du ikke, det var værd at få lidt mere styr på detaljerne, inden du kommer for godt i gang?"

"Og tror du ikke, læserne har lyst til at følge med i, hvordan I bygger til? I er jo trods alt ikke de eneste her i landet, der har brug for mere plads!"

Henrik er ikke alene en mand af rette støbning, han kan også lægge 2 og 2 sammen og få lidt i mente, så aftalen blev, at han lod spaden stå, til bladets fotograf Lasse Hansen kunne følge arbejdet. Til gengæld ville kollegerne give en hånd, og ikke mindst ville bladets arkitekt og multihåndværker Peter Svendsen give både en hånd og en håndfuld gode råd. Sådan for lige at få detaljerne lidt mere på plads.

Gør det selv – på ret kurs

Kollegernes hjælp var velment, og de gode råd fik Henrik virkelig glæde af.

For Henrik og kineserne har ret: Det kræver ikke fire håndværkeruddannelser at udvide sit hus. Efter det første skridt tager man det næste, og en dag er man fremme ved målet. Men gode råd leder den rejsende til smarte genveje og redder ham fra vildspor og blindgyder. Og Peter Svendsen fik ofte Henrik til at ændre rejseplaner.

LÆS OGSÅ: Støb verdens nemmeste fundament