Har du skjult alle dine højttalerledninger i væggene, er det et problem at flytte rundt på musikken. Og har du alle ledningerne liggende som tykke slanger langs fodpanelerne, har du nogle irriterende støvsamlere, der er alt andet end pæne.

Heldigvis behøver det ikke være sådan, for den trådløse teknologi bliver stadig mere avanceret, og nu kan du faktisk helt undvære ledningerne.

Bluetooth eller wi-fi

Før du vælger højttalere, skal du finde ud af, hvor langt lyden skal flyttes fra det sted, hvor den ”kommer ind i huset”.

Får du lyden direkte ind via din telefon eller tablet – det kaldes streaming – og skal du kun kunne høre den i samme rum, så skal du vælge en Bluetooth højttaler. Den kan du montere fast på væggen, eller du kan vælge en transportabel model, så du kan tage den fine lyd med rundt i huset. Eller til stranden.

Vil du flytte lyd fra stereoanlægget eller fjernsynet ud til surroundhøjttalerne og subwooferen under sofaen, skal du benytte en anden teknologi nemlig wi-fi (wireless fidelity). Med den går signalerne via din trådløse router fra anlæg eller tv ud til højttalerne.

Få en mere stabil forbindelse

Der kan dog være det problem, at jo mere du bruger internettet til forskellige tjenester på samme tid, desto større veksler trækker det på din internet router. Signalerne risikerer at blive ustabile. Og det er vildt irriterende at miste signalet midt i en koncert eller en film. Der er flere muligheder for en løsning:

1. Skift til en kraftigere router Den ene er at købe en bedre og kraftigere router, end den du har fået fra din udbyder.

2. Forlæng routerens rækkevide En anden er, at du køber en såkaldt repeater, som forlænger routerens rækkevidde og styrke, når den tilsluttes lysnettet. Det er smart, hvis du har et stort hjem.

3. Skift frekvens på din router Endelig kan du skifte frekvens på din trådløse router. Den ”normale” er 2,4 GHz, men de nyeste routere kan også benytte en frekvens på 5 GHz. Den er smartere, da den sørger for, at der ikke er ”støj” på linjen. Frekvensen rækker dog ikke så langt, så du bør supplere med en repeater som nævnt ovenfor. Og så skal de hi-fi apparater, du tilslutter, kunne køre på 5 GHz.

Godt grej til trådløs musik

I denne artikel kigger vi på godt grej til trådløs musik: **1. Bluetooth højttalere

  1. Bærbare højttalere
  2. Trådløs surround sound
  3. Wi-Fi router**

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få alle vores tips til, hvordan du får musik i HELE huset.