Først skal alt det løse materiale omkring huller og revner hakkes væk med en murhammer. Det der ved første øjekast ligner et lille hul, kan hurtigt vise sig at være en større skade, når den nedbrudte beton bankes af.

Bliver alt det løse ikke fjernet, vil skaden hurtige opstå igen. Den løse beton der bankes af fjernes løbende.

For at få en så pæn reparation som muligt har mureren valgt at skære tre snit rundt om hullet med vinkelsliberen. Slidlaget fra de tre snit til hullet fjernes med en mejsel.

Vær omhyggelig med at fjerne alt støv og grus fra hullerne med fx en stålbørste og en kost, så betonen kan hæfte ordentligt. Rør reparationsbeton op, eller bland den selv af 1 del vand og 3 dele cement, så det bliver til en tynd grød.

Når hullet er penslet med vand, pensles hullet dernæst med blandingen. Rør nu en portion grov beton op med 1 del cement, 3 dele grus og vand. Blandingen presses helt ind i alle huller. Er der dybere huller, fyldes de ad flere omgange.

Når hele hullet er fyldt op med den grove beton, glattes reparationen med en reparationsske, så den nye beton kommer i samme niveau som trappen.

Ved dybe huller som går ud over trinnet, kan det være nødvendigt at glatte efter ad flere omgange inden betonen tørrer. På den måde er man sikker på at få et lige trin. Til sidst pensles kanten med en våd pensel, så overgangen mellem reparationen og trappen bliver så lille som mulig.

Udføres reparationen i varmt vejr eller med solen stående lige på, så betonen tørrer så hurtigt, at den revner.

Derfor er det en god idé at afdække reparationen med plastic. Plasticen kan fjernes efter et par dage, og reparationen vil være hærdet i løbet af en måned.