Byggevejledning
Let
Svær

En lille trappe fra huset ned til terrassen kan hurtig koste dig flere tusinde kroner. Du kan spare lidt ved at købe trappen som samlesæt - men det kan være svært at få trappetrinene til at passe perfekt på begge sider.

Du kan slippe for disse problemer og spare mange penge, hvis du vælger selv at bygge en udendørs trappe.

For 400 kroner kan du bygge en flot gør det selv-trappe i træ. Det tager kun få timer, og trappen kan samles hjemme på værkstedet.

Begynd med en tegning

En simpel udendørs trappe af træ består af få elementer, nemlig trin, vanger (de to sider) og revler til trinene.

Forberedelsen er vigtig. Du skal være omhyggelig, når du tegner gør det selv-trappen op på papir. Til gengæld er resten af arbejdet næsten så let, som at klø sig i nakken.

Lav din tegning i størrelsesforholdet 1:1. Du skal bruge en stor plan flade, fx et bord, og en masse papir, som du taper sammen. Så kan du tegne trappens hældning og placering og størrelse af trin, og bruge den til at save ud efter.

Når trappen er bygget færdig, skal den fastgøres til væggen. Bunden af trappen kan du lade hvile på et par betonfliser.

Sådan bygger du selv en udendørs trappe

I artiklen “Nem trappe for 400 kroner” får du hele opskriften på en gør det selv-trappe af træ. Du kan se, hvilke materialer, du skal bruge, og hvordan du undgår grimme vinkelbeslag i muren, når trappen monteres.

Du kan også lære at bruge trappeformlen, der sikrer den rette afstand mellem hvert trin. Så bliver din udendørs trappe rar at gå på.