Let
Svær

Nye trappetrin forvandler trappen

Selv om trinene på den gamle trappe er udhulede og slidte, kan den komme til at se ud som en ny trappe ved at lægge nye trappetrin ovenpå de gamle.

I vores eksempel var de oprindelige trappetrin af fyrretræ, men så hærget af mange års slid, at det ikke kunne lade sig gøre at afhøvle dem.

Nye trappetrin af termo-eg

I stedet for at købe eller bygge en ny trappe, beklædte vi den gamle trappe med nye trappetrin. Valget faldt på en mørk træsort - termo-eg i 18 mm tykkelse - der passede fint til håndlistens farve.

Til de nye trappetrin skal du bruge træplader. De findes i et stort sortiment i byggemarkederne, så du kan næsten altid finde et godt tilbud på egnede plader til en ny trappe.

I dette tilfælde blev alle nye trappetrin samt forkanter skåret ud af fem plader til 800 kr. pr. stk., så hele projektet kunne laves for under 5000 kr. Det er meget billigere end en ny trappe.

Solide samlinger i ny trappe

Vi samler hvert nyt trappetrin af en plade, der udgør trinet, og en strimmel plade, der danner trinets forkant. De to dele samles ved hjælp af en lamelfræser og små trælameller kaldet “fisk”, som sikrer en overordentlig solid samling.

Inden du sætter de nye trappetrin på, er det en fordel at male de lodrette stødtrin og vangerne. Du behøver ikke at dække af, for de gamle trin bliver jo dækket til.

De nye trappetrin limes direkte oven på de gamle med stærk montagelim. Når sidste trin er på plads, har du fået en ny trappe med et eksklusivt look.

Komplet vejledning til nye trappetrin

Her kan du hente den komplette vejledning til, hvordan du billigt kan opgradere til en ny trappe. De 15 trappetrin og afsatsen blev beklædt på en weekend.

Hvis du har erfaring med at bruge en lamelfræser, eller øver dig lidt på et par pladestumper forinden, er opgaven med at få nye trappetrin middelsvær.