Let
Svær

Fliser gør udendørs trappe stærkere

Der flere fordele ved at lægge klinker eller fliser pa? en udendørs trappe frem for at lade den sta? i ra? beton.

Det forlænger nemlig trappens levetid betydeligt. Samtidig bliver den endnu stærkere og trappen kan blive flot og harmonisk, hvis du beklæder den med klinker.

Med de rette forberedelser kan det gøres på blot en weekend, hvis du begynder om fredagen.

Klinker til udendørs trappe kan sagtens holde i op til 50 år. Men det kræver, at du lægger klinker og fuger rigtigt fra starten og går fugerne efter med jævne mellemrum, sa? fugten ikke kan trænge ned i betonen.

Mål op til fliser på trappen

For at trappen med fliser kan få et harmonisk udseende, er det vigtigt at bruge tid på at måle op og finde det rigtige mønster.

Et mønster skal først og frem- mest skabe harmoni, sa? trappen bliver flot at kigge pa?. Start med at ma?le op og lave en skitse. Sa? kan du tegne et par mønstre, som du bagefter prøver at lægge op pa? trappen, sa? du fa?r en fornemmelse af, hvordan det kommer til at se ud.

Du bør bruge en vådskærer med god klinge, der kan skære et fint snit i materialet. Sørg i din opmåling for, at klinkerne ikke skæres kortere end halvdelen af deres længde. Vælg derfor også klinker, i en passende størrelse, så de skal skæres så lidt til som muligt.

Gør trappen klar til klinker

Inden du lægger klinkerne, skal du sikre dig, at trinene har det rette fald, og at overfladerne er plane. Det går nemmere med en nypudset trappe, der er parat til en ny overflade.

Hent artiklen ”Stærk trappe med klinker” og se, hvordan du lægger fliser på en udendørs trappe.