Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

De rigtige trappe mål

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En trappe skal have nogle bestemte mål, for at den er god og sikker at gå op og ned ad. Disse mål er bestemt af menneskets skridtlængde. En normal skridtlængde er cirka 63 cm, men aftager, når man bevæger sig i højden. Derfor er der en grundregel for, hvordan man skal bygge trapper i private hjem.

Stigningen plus grunden plus stigningen igen bør give cirka 63 cm. Grunden er den vandrette afstand fra trinforkanten hen til næste trinforkant. Grunden er altså ikke altid lig trindybden. Stigningen er den lodrette højde fra den ene trinflade til den næste. Konsekvensen af denne regel er, at jo fladere en trappe, desto større en grund og desto mindre en stigning og omvendt; jo stejlere en trappe, desto kortere en grund og desto større en stigning.

Der er dog grænser for, hvor kort grunden og hvor stor stigningen må være. Det er ved lov bestemt, at grunden skal være mindst 21 cm, og stigningen højst 21 cm. Følger du grundreglen og loven, er du sikker på at lave en trappe, der er god og sikker at gå på.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage