Inden fagmanden går i gang, sikrer han sig dog, at man også har modtaget alle de skruer, møtrikker og andre dele, der følger med trappen. Trappen her er en kvartsvingstrappe. Kvartsvingstrapper fylder mindre end ligeløbstrapper og er derfor ideelle i mindre rum og lejligheder som denne.

Hvis de nederste trappetrin ikke er nummereret fra fabrikken af, kan det være en fordel at gøre det selv, inden du går i gang med at sætte dem i vangerne. Kvartsvingstrapper har nemlig skæve trin omkring hjørnet, så her er det vigtigt, at trappetrinene placeres på deres rette plads i vangen.

Det er efterhånden mest almindeligt, at trinene sættes i spænd mellem vangerne i stedet for at blive skruet eller sømmet fast oven på plateauindhug i vangen, en såkaldt kassetrappe. Trinene på denne trappe skal sidde i spænd mellem vangerne. Fagmanden starter med at banke trinene ned i indhakkene i den største af de to små vanger. Trinene skal skrues fast.

Det er let nok, da der allerede er boret for. Med en hammer og en træklods banker fagmanden trappetrinene godt ned i vangen. Det er vigtigt, at de kommer helt i bund i hakket.

Så skal den anden vange på. Fagmanden banker den godt på plads med hånden og skruer den så endeligt fast. Nu er det tid til, at mægleren sættes på. Mægleren er den stolpe, som trappen delvist hviler på, så det er vigtigt, at den sættes ordentligt på vangen. Her samles den med de medfølgende sekskantskruer og en unbrakonøgle.

Med en tvinge og et stykke mdf får fagmanden trappen op at stå, så han kan banke det tredje trin på plads og skrue trinet fast til vangen. Fagmanden går nu i gang med de to lange vanger. Det er her nemmest at starte med den længste af de to store vanger, da den så ligger rigtigt ift. at samle de to trappeløb senere.

Fagmanden sætter en række trin på plads og banker dem så godt ned med hammeren og træklodsen. Løbende tager han bestik af, om de flugter, og justerer med træklodsen og hammeren efter behov. Et par trin er svære at få ned i indhakket i vangen, men det er ikke et større problem. Fagmanden affaser trinet med et stykke slibepapir korn 40. Så glider det lettere ned på plads.

Alle de ensartede, rektangulære trin er nu plads. Fagmanden justerer atter til sidst med hammeren og træklodsen, så samtlige trin flugter. Derpå sætter han de sidste trin på – disse er de øverste i kvartsvinget, førend trinene bliver rektangulære.

Så skruer fagmanden trinene fast og affaser alle kanterne med sandpapir. Dette sikrer, at trinene lettere glider ind i den anden vange. Så banker han den anden lange vange på, så den sidder rimeligt, inden han skruer skruerne i.

Derpå justerer han atter med træklodsen, så trappetrinene sidder helt inde i indhakkene. Skruerne har derfor visse steder brug for at blive strammet igen. Fagmanden fjerner listerne, som har beskyttet vangerne under transporten, for at kunne skubbe udtrinet, altså det øverste trin, ind på plads.

Nu skal de to trappeelementer sættes samen. Den ene side af den nederste del bankes godt op imod bagvangen, før fagmanden skruer mægleren og forvangen sammen med de fladhovedede unbrakoskruer. Samlingen af bagvangen er den eneste, som ikke er blevet forboret fra fabrikantens side. Fagmanden finder derfor et 16 mm fladbor frem og borer cirka 1 cm ned i bagvangen. Med et træbor borer han videre igennem bagvangen og ind i den nedre trappedels bagvange.

Så kan han nemlig spænde vangerne sammen med de 70 mm lange franske skruer. Fagmanden bruger her en topnøgle, så han nemt og hurtigt kan få spændt bolten helt fast. Han gentager processen længere nede i samlingen, men borer denne gang fra den modsatte vej. På den måde bliver samlingen helt tæt og stærk.

Så taper han et stykke af den skumplastemballage, som trappen var pakket ind i, fast omkring vangerne i begge trappens ender. De vil forhindre, at vangerne bliver ridsede eller laver mærker, når trappen skal installeres. Trappen er nu samlet og klar til at blive sat op. Først skal fagmanden dog have hentet hjælp til at løfte den tunge trappe på plads.