Vælg den rigtige liste

Markedet for lister er en jungle, og hvad skal du dog gå efter til dit projekt? Vi hjælper dig på rette vej med dette skema over populære og dekorative lister til pynt og praktik.

Lister: Vælg den rigtige liste

Mød de 20 mest anvendte trælister i vores store guide.

I artiklen får du et grundigt overblik over de 20 mest populære trælister. Du får et stort skema med træsorter, typisk anvendelse, dimensioner og cirka priser indenfor følgende kategorier af trælister:

  • Indfatningslister
  • Fodpaneler
  • Pyntelister
  • Aflslutningslister
  • Loftslister

Til dekorationer

Lister er blandt andet til pynt og dekoration. Der findes tusindvis af pyntelister med forskellige profiler, som kan give den sidste elegante finish til dit projekt. Hvis du fx vil give huset lidt mere herskabsklasse med høje paneler, kommer du ikke uden om at bruge dekorative lister.

Det er praktisk talt kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan pynte vægge, skabe eller køkkenlåger med flotte lister i fyrretræ eller ædeltræ. I skemaet kan du se flere forskellige pyntelister med mange anvendelsesmuligheder.

Dekorative lister kan fx monteres som ramme til et højt panel eller give nyt liv til køkkenlåger.

Til pæne overgange

Forestil dig, hvordan en dør eller et vindue ville se ud, hvis der ikke var indfatningslister (også kaldet gerigter) rundt om. De gabende huller mellem væg og karm ville se forfærdelige ud.

Det er da også derfor, at man monterer indfatningslister, fodpaneler og skyggelister mellem væg og dør, mellem væg og loft eller mellem loft og gulv. De steder, hvor der ellers ville være sprækker, lukker man med en pæn liste.

Fodpaneler, indfatninger og fejelister er bare nogle af de lister, der bruges til at lave pæne overgange.

Der findes et utal af lister til formålet i mange forskellige træsorter, profiler, dimensioner og priser. Der er virkelig mulighed for at skabe dit helt eget look.

Indfatningslister

Indfatningslister

Fodpaneler

Fodpaneler

Pyntelister

Pyntelister

Afslutningslister

Afslutningslister

Loftslister

Loftslister

    Andre læser lige nu ...