Klik på ikonerne på billedet og læs om de tre begreber: Ra-index, lumen og kelvingrader.

LED-pæren er genial, når talen går på energiforbrug i forhold til den traditionelle glødepære, der stort set er sendt på pension. Men det kan være vanskeligt at finde den rigtige model, der giver det helt rigtige lys og den lysstyrke, vi ønsker.

Stor forskel fra pære til pære

Den har ikke helt samme varme glød som den traditionelle glødepære, men de nyeste modeller er godt på vej i den rigtige retning. Og forstår du at vælge ud fra emballagens forklaring, vil du være godt rustet til at finde den LED-pære med den lysstyrke og såkaldte farvetemperatur, som du har behov for i husets enkelte rum.

På minussiden er et marked, som er mildest talt uigennemskueligt. Det betyder, at det i praksis er umuligt at lave en facitliste til dit valg af LED-pærer. For modsat glødepæren kan der være meget stor forskel fra pære til pære med samme specifikation på pakken.

LED-spots med en RA-værdi på mindst 90 sikrer, at du kan se de rigtige farver, når du laver mad.

Du skal prøve dig frem

Helt generelt – og modsat glødepærerne – er alle eksperter enige om, at du ikke bare kan vælge en mærkevareproducent og tro, at du har valgt det bedste. Der er nemlig masser af glimrende eksempler på, at billigere modeller klarer sig fremragende.

Et af de største er IKEA, som udelukkende sælger lamper med LED-pærer i dag. Og deres LED-pærer har i praksis og gennem nogle år vist, at de klarer sig mindst lige så godt som de traditionelle mærker fra Philips, Osram og andre.

Så prøv dig så frem med et par pærer, inden du fylder huset med samme type. For selv om der står de samme værdier på to forskellige pærer, kan de opleves forskelligt både i lysstyrke og farve.

Hent hele artiklen og få vores guide til, hvordan du vælger de rigtige LED-pærer til din bolig.

LÆS OGSÅ: SÅ MEGET sparer du med LED-pærer