Let
Svær

Hele værelset skulle sættes i stand med gipsplader på væggene, nye indfatninger omkring vinduerneog så videre. Og så opstod ideen med at sætte små spot oppe over vinduerne. Som ren hyggebelysning.

Valget faldt straks på LED-spot, fordi de er billigere i drift end halogenspot. Sølle 1 watt bruger hver spot. Den største hurdle ved LED-spot er normalt at få skjult transformeren. Men her var det ikke noget problem, fordi hele rummet alligevel skulle sættes i stand. Derfor kunne vi trække ledninger og gøre plads til transformeren, inden væggene blev beklædt med gipsplader.

Vi var så heldige, at der sad et lampeudtag lige over vinduet, og vi fandt en transformer, der passede lige i “hullet”. Ellers havde vi været nødt til at bygge en kasse inde i væggen – fx lige bag den øverste indfatning – og sætte en lem på kassen, så man nemt og hurtigt kunne komme til transformeren. Ulempen ved at vælge transformeren, der passede ind i lampeudtaget, var, at den ikke kunne fås som samlet sæt. Transformer og spot blev købt separat. Og så siger reglerne, at det er en elektriker, der skal stå for installationen.