Her bruger vi et høvlet stykke 70 x 37 mm fyrretræ. Længden kan du tilpasse efter dine egne ønsker. Placer træet på arbejdsbordet eller høvlebænken, og sæt det godt fast. Nu skal du bruge en fræser og et 16 mm hulningsjern, som du indstiller, så fræseren kører 2 cm inde på den flade side af fyrretræet. Husk briller og høreværn.

Fræs nu en rille i en langsom, ensartet bevægelse, og sørg hele tiden for at holde fræserens land – støtten – tæt ind til kanten af træet. Slib rillen pæn med et fint stykke sandpapir. Afmonterer landet og støtterne, og skift hulningsjernet ud med et fasejern. Fas kanterne på den side af hylden, som vender udad, og på de to endekanter. Kør også her jævnt og roligt med fræseren.

Vend hylden om, så du får den rigtige støtte til at fræse den anden side af hylden. Denne hylde skal monteres med 3 skjulte skruer. To skruer skal placeres 10 cm inde fra hver side, og en skrue skal placeres i midten. Når det er markeret, skal du først bruge et 14 mm forstnerbor. Hullerne bores til 5 cm’s dybde.

Når det er gjort, skal hullerne bores helt igennem med et 6 mm bor. De skruer, der skal holde hylden, er 5 mm tykke. De er 60 mm lange, og det er nok i dette tilfælde, men det beror selvfølgelig lidt på, hvilket materiale de skal skrues ind i. Når hylden er sat op, kan hullerne skjules med en træprop eller en plasticprop som her.