Reolens bagklædning er monteret et par cm inde, hvilket giver plads til det skjulte ophæng. Tømreren starter med at måle reolens indvendige bredde. Her er bredden 116 cm. Det mål sætter han af på et høvlet bræt, der er 21 mm tykt og 115 mm bredt.

De 21 mm passer med afstanden mellem reolens bagklædning og bagkant. Brættet skal nemlig have samme tykkelse som afstanden fra bagklædningen til bagkant, for at ophænget bliver skjult.

Brættet kortes af med fukssvansen. Herefter finder tømreren midten i begge ender, og ved hjælp af et lige bræt trækker han en streg mellem de to midtpunkter. Vi skal nu have delt brættet på langs, det vil tømreren gøre med en rundsav. Derfor spænder han et andet bræt fast oven på vores emne.

Dette skal fungere som støtte for rundsaven. Brættet skal skæres i smig, og snittet skal være mellem 35 og 45 grader, tømreren har her indstillet rundsaven til 37,5 grader. Nu har vi to lister, som passer nøjagtigt sammen, den ene skal på reolen, og den anden skal fastgøres på væggen.

Der påføres snedkerlim på den liste, der skal monteres på reolen. Skruerne monteres indvendigt i begge sider af reolen, og listen sættes på plads på bagsiden, hvorefter skruerne skrues helt fast.

Man skal huske at vende smigen nedad, som det ses her. Nu skal væglisten sættes op. Her skal man være opmærksom på at sætte væglisten ca. 8 cm lavere, end vi vil have reolen, da vi skal kompensere for højden på den anden liste samt kanten på reolen.

Når tømreren har valgt højden, afsætter han den samme højde hele vejen hen vha. et vaterpas. Nu måles der op til skruerne, de skal sidde ca. 8 cm inde i hver ende af listen samt en på midten.

Der bores for til skruehullerne, og listen holdes op mod væggen. Skruehullerne i listen bruges nu som skabelon til væghullerne. Når der er boret i væggen, sættes der rawlplugs ind i hullerne.

Hullerne er boret med et 6 mm bor og skal være en anelse dybere end selve rawlpluggen, der ligeledes er 6 mm. Nu kan væglisten monteres med 5 x 60 mm skruer. Når væglisten er fastgjort, kan reolen nemt hænges op. Nu sidder reolen solidt fast til væggen.

LÆS OGSÅ: Stop gætteriet med en vægscanner