Byggevejledning
Let
Svær

Kan du bruge mere plads, så er møblet her måske det rigtige: Til daglig er det et sofabord, men når du har brug for en ekstra sengeplads, så svinger du den ene halvdel af bordet op og står sekunder efter med en opredt seng.

Sengetøjet ligger inde i bordet, og har du lagt et elastiklagen på madrassen, så skal du stort set bare glatte lagnet og ryste pude og dyne, så er du klar til at gå til køjs. Og sengen kan sagtens være mere end ekstra seng til overnattende gæster. Den kan være din egen seng i en lille lejlighed, og den kan være dit barns seng i et kammer uden den store plads, for sengen er reel og stabil, og komforten er så god som den madras, du ofrer på sagen.

LÆS OGSÅ: Byg en skabsseng og få mere gulvplads

Du kan bygge sengen i to halvdele, men vi foreslår, at du gør det på den nemme måde: Bygger sengen i ét stykke og saver den midt igennem bagefter. Så ved du, at de to halvdele passer sammen, og det skal de, hvis bordet skal se godt ud. De to halvdele knyttes sammen med kraftige hængsler. Det er vigtigt, at der er noget solidt gods at skrue hængslerne fast i, og derfor laver vi siderne af 40 mm tykt limtræ.

Højden på siderne er afpasset efter tykkelsen på vores madras, så der er 10 cm luft mellem madrassens to halvdele, når sengen klappes sammen. Det giver plads til dyne og hovedpude – ulempen er høje kanter, så du ikke kan sidde behageligt med benene ud over siden. Det er vigtigt at købe hjulene, før du bygger sengen, så du kender deres præcise højde.

Det stykke, fodenden stikker op, når møblet optræder som bord, skal svare til hjulene, ellers “knækker” sengen midtvejs.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Byg en vægseng